2012. szeptember 16., vasárnap

Rubinvörös

Kerstin Gier:
Rubinvörös
(Időtlen szerelem 1.)
Hetekig nézegettem ezt a könyvet, mielőtt belekezdtem volna. Kíváncsi voltam rá a sok-sok jó értékelés miatt, az időutazásos témát viszont mind filmben, mind könyvben kerülni szoktam, valahogy nem az én stílusom. Tegnap este mégis elkezdtem. Csak úgy repült az idő! Hajnalig olvastam, csak akkor hagytam abba,  amikor a betűk, amiket egyébként a szokásos fekete helyett bordó festékkel nyomtak, már összefolytak a szemem előtt.

Ma délután már be is fejeztem a könyvet, és meg kell mondanom, ilyen szívmelengető történettel nem tudom, mikor találkoztam utoljára. Miért nem 600 oldalas, miért? :) Szerencsére egy trilógia első részéről van szó, már meg is rendeltem a másodikat, a harmadik rész sajnos még nem jelent meg.

A könyv főszereplője a 16 éves Gwendolyn, aki egy csöppet sem hétköznapi lány. Már az sem mindennapi, hogy látja a szellemeket és beszédbe is elegyedik velük, valami azonban még különlegesebbé teszi: családjában női ágon öröklődik az időutazásért felelős gén. Egy csapat híres tudós aprólékos számításai szerint a következő időutazásra képes családtag Gwen unokatestvére, Charlotte lesz, aki mindössze egy nappal idősebb nála. Charlotte-ot egész életében az időutazásra készítették föl, minden szabadidejében történelmet, vívást és etikettet tanult. Gwen egyáltalán nem irigyelte őt ezért, ő aztán egyáltalán nem vágyott arra, hogy a múltba utazzon!

Az egész család Charlotte-ra figyel, aki életkora szerint bármelyik pillanatban temportálhat, amikor Gwendolyn váratlanul a múltban találja magát. Végülis csak egyetlen nap a különbség kettejük között, talán Isaac Newton és tudóstársai tévedtek, amikor meghatározták az időutazó születésének napját... vagy valami titok lappang a felszín alatt?

Teljes a káosz... a küldetéseket, amelyekre Charlotte-ot éveken át készítették, most Gwennek kellene teljesítenie. Neki kell a múltba utaznia, abba a múltba, amiről semmit sem tud. Ráadásul útitársául azt a fölényeskedő Gideont kapja, akinek még a közelségét sem bírja... vagy mégis?

Az izgalmas és szórakoztató történetben szép lassan egy romantikus szál is megjelenik, de ki tudja, mit tartogat számukra a jövő? Akarom mondani, a múlt... :)

Oldalszám: 334

4 megjegyzés:

  1. Te aztán falod a könyveket:)
    Olyan klassz ismertetőket írsz, hogy kedvet kap tőlük az ember olyan könyvekhez is, amiket egyébként lehet nem olvasna el...
    Köszi!

    VálaszTörlés
  2. A férjem egész hétvégén dolgozott, volt időm olvasgatni. Hétköznap azért jóval kevesebb időm van sajnos. Örülök, hogy tetszenek a beszámolók! :)

    VálaszTörlés
  3. ÉN a könyvtárban találkoztam vele csütörtökön. Péntek este el is olvastam, majd szombaton anyával mehettünk a libribe, hogy még a 20%-os akciót kihasználva megvegyük a Zafírkéket:) Mindkét rész nagyon tetszett, már nagyon várom a Smaragdzöldet!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon várom már a harmadik részt, pedig még el sem kezdtem a másodikat. :)

      Törlés