2012. november 17., szombat

Angyalhaj

Debbie Macomber:
Angyalhaj
Katherine imádja a karácsonyt, ráadásul rendkívül tehetséges a karácsonyi levelek írásában. Nem csoda, hogy idén már nemcsak a sajátját, de felkérésre barátai, ismerősei leveleit is ő írja meg, a suta karácsonyi üdvözletek helyett ugyanis mindenki valami profi üzenetet szeretne szétküldeni barátainak.

Katherine húga, Zelda kétgyermekes anyuka, aki hétéves ikerlányait, Zara-t és Zoe-t újabban a híres gyermekpszichológus, dr. Jeffries szakkönyvei alapján próbálja nevelni. A lányok a "szabad gyermek" mozgalomnak megfelelően minden korlát nélkül élik napjaikat, környezetükben lévő felnőttek, így Katherine tűréshatárát is feszegetve.


Katherine abszolút ellenzi dr. Jeffries elveit, legjobban akkor akad ki, amikor megtudja, hogy Zelda a könyv tanácsait követve a karácsonyt is fa, ajándékok és minden felhajtás nélkül tervezi ünnepelni, mert dr. Jeffries szerint a gyerekekre nézve káros, ha a nem létező Mikulás szerepel az életükben.

"- Doktor Jeffries szerint maradandó pszichés károsodást okoz a gyerekeknek, ha a képzelőerejüket leköti a Mikulás.
- Nem lehet lányoknak Mikulásuk?! - Kegyetlen és szokatlan büntetés. - Legközelebb a fogtündért fogjátok kiirtani?
- Igen. Az ugyanazon az elven alapszik."

Katherine élete gyökeresen megváltozik, amikor megtudja, hogy az általa mélységesen megvetett pszichiáter épp az ő házának legfelső emeletére költözött, ráadásul barátnője legnagyobb vágya, hogy Katherine-t összeboronálja Wynn Jeffries-zel. Katherine és Wynn is próbál ellenállni, de a se veled, se nélküled harcból a karácsony közeledtével szép lassan csak a "se nélküled" rész marad. :)

Ne várj csodát ettől a könyvtől, nem átütő és nem is felejthetetlen, de ha egy hideg téli estére keresel egy pár órás, könnyed olvasmányt, bevackolod magad a takaró alá egy bögre kakaóval, ez a könyv méltó választás lehet.

Oldalszám: 269

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése