2012. december 17., hétfő

Seherezádé lánya

Ayşe:
Seherezádé lánya
Ayşe egy kurd származású, jezid vallású család tagjaként éli napjait. Bár a család nagyjából két évtizede Németországba vándorolt, kultúrájukhoz és szokásaikhoz továbbra is mereven ragaszkodnak. A jezidek rendkívül összetartóak, egymás között házasodnak, legfontosabb számukra a család becsülete, és ezt megvédik, bármi áron...

Ayşét egészen fiatal korában elígérik saját unokatestvéréhez, Hasszánhoz. Ayşe megpróbál alkalmazkodni a körülményekhez, igyekszik beletörődni sorsába, azonban vesztére beleszeret egy német férfiba, és hónapokon át tartó titkos és veszélyes találkozgatások után úgy dönt, megszökik otthonról, hogy Berlintől távol, Münchenben élhessen szerelmével, Oliverrel.

A fiatal lány tisztában van vele, hogy a lehető legnagyobb sértést követte el családjával szemben, ráadásul azt is tudja, hogy mire képesek a szülei, ha rátalálnak, de biztos benne, hogy szökésekor semmilyen nyomot sem hagyott, így nem találhatnak rá, így próbál szabadulni a folyamatos félelemérzettől. Ayşe szülei időközben minden követ megmozgatnak, hogy lányuk nyomára bukkanjanak, és alig három hónap telik el, amikor rátalálnak, és elhurcolják. Ayşe rendőri segítséget kér, és bár ő biztonságba kerül, Olivernek nap mint nap fenyegetésekkel kell szembenéznie.

Ayşe személyazonosságot vált, és lehet, hogy életét biztonságban élheti tovább, de a rémálmok és a folyamatos rettegés valószínűleg egész életében kísérteni fogja.

Nem túl hosszú könyv, és nem is egy írói remekmű, de érdekes és megdöbbentő igaz történet. Pár óra alatt elolvasható, de hosszú ideig nyomot hagy...


Kiadó: Ulpius-ház
Kiadás éve: 2007
Forrás: rukkola.hu
Oldalszám: 264

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése