2013. március 5., kedd

Váróterem #5

A vasárnapi váróterem mostantól simán váróterem néven jelentkezik. :)

A "váróterem" rovat a megjelenés előtt álló, vagy frissen megjelent könyvek gyülekezőhelye. Időről időre bemutatom itt azokat a könyveket, amelyeknek olvasását különösen várom! :)


Kristina Ohlsson első krimijét, a Mostohák című regényt már volt szerencsém olvasni, nagyon élveztem. A napokban jelent/jelenik meg második kötete, Elnémítva címmel, amit szintén kíváncsian várok.


Alex Rechtnek és különleges nyomozócsoportjának két ügye is akad egyszerre. Stockholm külvárosában halálra gázolnak egy férfit, akit a hatóságok képtelenek azonosítani. A boncolás alapján egyértelmű, hogy szándékosan ütötték el. A tettes és az indíték ismeretlen. Ezzel egy időben holtan találnak egy lelkészt és a feleségét. Felmerül, hogy a férfi esetleg nem tudta elviselni lánya halálának hírét, s ezért lőtte agyon a feleségét, majd lett öngyilkos. A házaspár ismerősei ezt teljes képtelenségnek tartják. A nyomozás során kiderül, hogy a lelkész menekülteket bújtatott vidéki nyaralójuk pincéjében. Ali Irakból menekült Svédországba. A titokzatos szervezet, amely átcsempészte őt a határon, érdekes ajánlatot tesz neki. A fizetségnek csak egy részét kell pénzben törlesztenie, feltéve, ha vállal egy kis szívességet.

Kiadó: Animus
Eredeti címe: Tusenskönor (2010)
Oldalszám: 352
Várható megjelenés: 2013 március

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése