2013. április 23., kedd

Mindig van holnap


Kiadó: Magyar Könyvklub
Kiadás éve: 2003
Eredeti címe: A Bend in the Road
Eredeti megjelenés: 2001
Forrás: csere
Oldalszám: 352
Nicholas Sparks az egyik legkedveltebb író a romantikus könyvek piacán, számos regényéből film is készült már. Filmjei közül többet is láttam, könyvével viszont most próbálkoztam először (de nem utoljára!)

A Mindig van holnap című könyv egy szerelmi tragédia köré épül: a történet főszereplője, Miles Ryan feleségét két évvel ezelőtt elütötte egy autó, és a balesetben életét vesztette. Hátrahagyott egy ötéves kisfiút és egy megtört szívű férjet, aki kétszeresen is szenved attól, hogy nem derült fény felesége gyilkosának kilétére. Férjként mindenképpen szeretne a szemébe nézni annak, aki miatt elveszítette a feleségét, ráadásul ő a város seriffhelyettese, így a munkája is az lenne, hogy megtalálja az elkövetőt. A nyomok azonban minden alkalommal félrevezetik.

Amikor kisfia, Jonah tanítónője behívja Miles-t az iskolába, még egyikük sem sejti, hogy hamarosan összefonódik a sorsuk. Miles lassan ugyan, de nyitni kezd Sarah felé. Az újonnan tapasztalt szerelem azonban arra ösztönzi, hogy új erőbedobással kezdjen Missy gyilkosa után kutatni, hogy végre lezárhassa a múltat. Ezúttal sikerül közelebb kerülnie a gyilkoshoz, de lehet, hogy mindenki jobban járna, ha Miles nem bolygatta volna meg az ügyet.

Nem tudtam, mit várjak ettől a regénytől. Végül egy átlagos romantikus történetet kaptam egy átlagon aluli krimivel megspékelve. Eléggé kiszámítható volt, de valahogy mégsem zavart. Alig néhány óra alatt elolvasható, gördülékeny történet. Kikapcsolódásnak nagyon jó, de ennél nem több. A könyv elején lévő két gyertyáról szóló rövid történet nagyon tetszett!
Nicholas Sparks amerikai bestsellerszerző 1965-ben született Omahában. Regényeinek témája többek között az Istenben való hit, a szerelem, tragédia és sors. Számos regényéből film is készült: Üzenet a palackban (1999), Séta a múltba (2002), Szerelmünk lapjai (2004), Éjjel a parton (2008), Kedves John (2010), Az utolsó dal (2010), Igaz hittel (2011), Szerencsecsillag (2012)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése