2012. szeptember 3., hétfő

Eliza Rose

Mary Hooper:
Eliza Rose
Mary Hooper regénye az 1670-es évek Londonjában játszódik. A főszereplő Eliza Rose kitalált személy, a történetet azonban valós személyek, helyek és események ihlették.

Eliza egy szegény vidéki családban nőtt fel testvéreivel. Anyja korai halála után apja újraházasodott, Eliza és mostohaanyja azonban nem szívlelték egymást, ezért amikor Eliza apja Londonban vállalt munkát, mostohaanyja az első adandó alkalommal elkergette a fiatal lányt a családi háztól.

Eliza kétségbeesésében apja keresésére indult, nem is sejtve, hogy amint átlépi London határát, élete gyökeresen megváltozik.


A meglepő fordulatokkal tarkított regény olvasása közben nemcsak Elizát ismerhetjük meg, de megelevenednek előttünk a korabeli London hétköznapjai is. Betekintést nyerhetünk a bordélyházak, börtönök, királyi udvar és a színház mindennapjaiba, az útonállók, párbajok, akasztások, koldusok és úri népek világába.

Magával ragadó olvasmány, kitűnő korrajz, szívből ajánlom mindenkinek, aki kíváncsi az 1600-as évek Angliájának világára, és szereti a romantikus-kalandos történeteket.

oldalszám: 314

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése