2012. szeptember 8., szombat

Adrian Mole minden kínszenvedései

Sue Townsend:
Adrian Mole minden
kínszenvedései
Az Adrien Mole minden kínszenvedései valójában két regény egy könyvben, amelyek külön-külön is megjelentek A 13 és 3/4 éves Adrian Mole titkos naplója, valamint Adrian Mole újabb kínszenvedései címmel.

A két kötetben összesen 2,5 éven át követhetjük nyomon a kamasz Adrian mindennapjait. Gyerekkoromban már volt szerencsém olvasni, de egy héttel ezelőtt, amikor a szüleimnél jártam, megláttam a polcon, belelapoztam, és úgy döntöttem, újraolvasom. A két regényből az első helyenként olyan szinten sírva röhögős, hogy a férjem többször is rákérdezett, hogy mit olvastam, ami miatt vinnyogva fetrengek a könyvre borulva. :)


A könyv második fele, tehát valójában a sorozat második könyve nekem néhol kissé unalmas volt, a sokszor 2-3 oldalas bejegyzések miatt kezdett olyan érzésem lenni, mintha nem is naplót olvasnék. Persze összességében még mindig úgy gondolom, hogy ez egy alapmű, és akinek a kezébe akad, az feltétlenül olvassa el, csalódni biztosan nem fog!

Akik nem ismerik a regényt, azoknak talán úgy mutatnám be, hogy Adrian Mole a tinédzser Bridget Jones, csak éppen fiú kiadásban. A testi hibák miatti elégedetlenség, félresikerült szerelmi szálak, a mindennapok gyötrelmei mindkét regényt jellemzik, csak a főszereplő és a célközönség más.

Olvasás közben sokszor jót derülhetünk Adrian apró-cseprő gondjain, de ha belegondolunk, annak idején nekünk is hasonlóan egetrengető kamaszproblémáink voltak, ugyanakkora gondot okozott, hogy az élet nem mindig úgy működik, ahogyan szeretnénk, a felnőttek nem értettek meg bennünket, és nem érezték át a problémáink komolyságát, illetve az első szerelem is gyötrelmes kínokat okozott néhányunknak.

A könyvet leginkább problémás kamaszoknak, gyermeklelkű felnőtteknek, illetve azoknak javaslom elolvasni, akik szeretnek tiltott dolgokban vájkálni, leselkedni, mások naplóiba belekukkantani. :)

Oldalszám: 532

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése