2012. november 3., szombat

Ami Londonban történt

Julia Quinn:
Ami Londonban történt
(Bevelstoke 2.)
A Bevelstoke trilógia első része után azonnal tudnom kellett, hogyan folytatódik a történet, így most a második részről írhatok. Számomra meglehetősen furcsa volt, hogy egy trilógia második részében még említést is alig tesznek az első rész főszereplőiről.

Újdonsült főszereplőnk most Olivia, az őrgróf lánya, az első részben már megismert Miranda legjobb barátnője. Mirandáról ebben a részben csak említés szintjén annyit tudunk meg, hogy már második gyermekével várandós, és Oliviával néha levelet váltanak. Kicsit furcsa volt ez a megoldás, de logikus, hiszen az első rész végül is tökéletesen lezárult, és lehetett volna ugyan folytatni Miranda családos életéről írva is, de akkor mikor lett volna szerencsénk olyan izgalmas dolgokhoz, mint hadi titkok, kémkedés, orosz herceg, titkos megbízások? Márpedig ebben a kötetben ezekről a témákról bőven szó esik.

A Bevelstoke család új szomszédjáról az a hír járja, hogy meggyilkolta menyasszonyát. Olivia Bevelstoke-ot nem hagyja nyugodni kíváncsisága, és mivel ablaka pontosan Sir Harry Valentine dolgozószobájára néz, úgy dönt, személyesen jár utána a dolognak. Szobája függönyének takarásából igen kitartóan, bár nem túl hatékonyan kémkedni kezd Harry után.

Olivia már az előző részben is szép fiatal lány volt, azóta viszont még vonzóbb nővé cseperedett, és bár tucatnyi udvarlója volt már, férjhez azóta sem ment. Válogatós, ezt beszélik róla, pedig csak az a helyzet, hogy egyelőre nem találta meg az igazit. De talán most... az orosz Alekszej herceg érkezik Londonba, és feltett szándéka, hogy Oliviának udvaroljon. Ezzel párhuzamosan Harry megbízást kap a hadügyminisztériumtól arra, hogy a herceg és Olivia után is kémkedjen. Harry nincs elragadtatva... ő nem kém, bár kiképezték rá. Sokkal jobban szereti az "unalmas" életet, a nyugalmat, szeret orosz-angol fordítással foglalkozni. Ráadásul pont ezt az elkényeztetett úrilánykát kellene figyelnie? Kizárt dolog...

"Igazán nagyon barátságtalan nőszemély. Kár, hogy olyan csinos. Nem érdemelte meg ezt az előnyös külsőt. Inkább, gondolta Harry, egy hatalmas szemölcsnek kellene éktelenkednie az orrán."

Ám nem sokkal azután, hogy elkezdi megbízatását, rádöbben, hogy feladata kevésbé kötelesség, sokkal inkább kedvtelés. De vajon ki lesz a vonzóbb Olivia számára? A gazdag orosz herceg, vagy Harry, akiről még mindig nem tudjuk biztosan, hogy gyilkos-e?

Részemről ez a rész is csillagos ötös, bár a két rész össze sem hasonlítható... ebben kisebb hangsúlyt kap és sokkal gördülékenyebb a romantikus szál, és jóval több az izgalom is. Örülök, hogy sikerült kevéssé női témákat beleszőni egy romantikus regénybe, nagyon érdekessé és különlegessé tette a könyvet. (úgy tűnik, mégiscsak sikerült összehasonlítanom a két részt :))

Oldalszám: 397

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése