2012. szeptember 25., kedd

Zafírkék

Kerstin Gier:
Zafírkék
(Időtlen szerelem 2.)
Kerstin Gier segítségével újabb csodás kirándulást tettem a bálok, soirée-k, lovaskocsik, rizsporos parókák, abroncsos báli ruhák, párbajok, titkos földalatti alagutak, százéves rejtélyek és különleges kalandok világába.


Az Időtlen szerelem trilógia első része, a Rubinvörös után azonnal megvettem a második részt is, és ahogy sejtettem, ebben sem csalódtam. A Zafírkék még több izgalmat és fordulatot kínál, mint az első rész, és már tűkön ülök a végkifejlet miatt, de sajnos az utolsó rész - Smaragdzöld címmel - előreláthatólag csak novemberben jelenik meg.

Az első két kötet cselekménye együtt is alig pár napot ölel fel, de a sok időutazás miatt így is elég mozgalmas a történet. Végre az előzmények is kezdenek egyre jobban kibontakozni, bár ettől egyelőre csak még kiszámíthatatlanabb, és még több titkot rejt a történet.

Gwennek még alig volt ideje megbarátkozni a gondolattal, időutazó, de máris olyan feladatokban kell részt vennie, amelyekről alig mondanak neki valamit, ráadásul féltékeny unokatestvére, Charlotte folyamatos csipkelődései sem könnyítik meg a helyzetét. Nehezen viseli, hogy mindig őt hibáztatják, ha valami nem a terv szerint alakul, zokon veszi, hogy továbbra is csak bekötözött szemmel teheti meg a kronográfhoz vezető utat a pincében, és úgy általánosságban nem bíznak benne. Így amikor aztán szembejön a lehetőség, hogy a saját kezébe vegye az irányítást, Gwen azonnal megragadja az alkalmat.

"mivel senki sem veszi a fáradságot, hogy elmagyarázza vagy megindokolja nekem az előírásokat, igazán nem kellene csodálkozniuk, ha nem tartom be őket."

Barátnője, Leslie, újdonsült túlvilági barátja, Xemerius, valamint nagyapja segítségével Gwen egyre mélyebbre ássa magát a titkokban, de csak újabb és újabb rejtélyek bukkannak a felszínre. Gwen életét tovább bonyolítja, hogy Gideonnal való friss románcát máris félreértések és kétségek kísérik, pedig 16 évesen már azt is nehéz feldolgozni, ha az ember lánya időutazó, semmi szükség mellé még egy zűrös szerelemre is!

Szívesen mondanám, hogy a végén minden a helyére kerül, de az írónő igencsak izgalmas résznél vágta el a szálakat, úgyhogy egyelőre nem tudni, mi lesz a vége a történetnek! Akinek kicsit is több önuralma van, mint nekem, annak azt ajánlanám, inkább csak a harmadik rész megjelenése után olvassa el a trilógiát, mert félbehagyni nagyon rossz! :)

Oldalszám: 358

4 megjegyzés:

  1. Én egy fokkal még rosszabb eset vagyok. :D Amint befejeztem a Zafírkéket rögtön kutattam a Smaragdzöld magyar változata után, és találtam is egy blogot ahol két lány szabadidejében fordítja le a könyveket, szóval ez is le van fordítva többek között. Bár még nem teljes és persze vannak benne hibák azért király!:D Ha hasonlóan türelmetlen vagy, mint én, akkor ajánlom:)

    VálaszTörlés
  2. Türelmetlen vagyok az tény, viszont eddig egyszer próbálkoztam nem hivatalos fordítással (a Harry Potter utolsó részével, még évekkel ezelőtt), de nagyon nem jött be. Rá kellett jönnöm, hogy nem bírom elviselni a fordítási és helyesírási hibákat ilyen mennyiségben, ráadásul jobban szeretek könyvet olvasni, mint PDF-et.

    Viszont angolul szívesen elolvastam volna a harmadik részt, mielőtt megjelenne a magyar, de vagy én vagyok nyomi, vagy még tényleg nem jelent meg angolul (mivel német az eredeti, így nem lepne meg annyira, hiszen az angol esetében is várni kell a fordításra, mint ahogy a magyarnál is).

    Mindenesetre most már novemberig kihúzom. :)

    VálaszTörlés
  3. http://moly.hu/konyvek/kerstin-gier-emerald-green elvileg megjelent, legalábbis borítót már terveztek hozzá, meg gugli is rengeteg linket dobott ki, hogy pdf formában letölthető. Bár ebay-en sincs eladó példány csak a Rubinvörösből, de gyönyörű borítók vannak hozzá:)
    Marad a novemberig várakozás... :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak borító van hozzá egyelőre, még nem jelent meg sajnos. Németül meg sajnos nem tudok annyira, hogy elolvassam, úgyhogy várunk. :)

      Törlés