2012. november 29., csütörtök

Cica a hóban

Holly Webb:
Cica a hóban
A Házirend olvasása után egyértelmű volt, hogy Jodi Picoult egy másik könyvével folytatom a sort, azonban a könyv kicsit nehezen emészthetőnek bizonyult, így gondoltam, rápihenek egy kicsit, valami rövid történettel. Hogy a karácsonyi könyveket se hanyagoljam el, végül a Cica a hóban című rövid, gyerekeknek szóló könyv mellett döntöttem.

A történet egy kiscicáról szól, aki öt testvér közül a legkisebb és leggyengébb apróságként jött a világra, még az is kétséges volt, hogy megmarad-e. Testvérei hamar gazdára leltek, Pamacs azonban sokáig gazdi nélkül maradt. Egy napon egy anyuka szerette volna megajándékozni vele a kisfiát, aki azonban nem lelkesedett az ötletért, és Pamacs nagyon megijedt tőle. Hogy ne kelljen a fiúhoz kerülnie, úgy döntött, elszökik a tanyáról.


Közben valahol a városban egy kislány folyton róla álmodozott; ugyan szerette volna a cicát, de a szülei nem engedték, hogy befogadja. Mire igent mondtak volna, Pamacsnak már nyoma veszett.

6-8 éveseknek szánt, karácsony környékén játszódó rövid, kedves kis történet. Ha valakinek ilyen korú gyereke van, szeretettel ajánlom karácsonyi ajándékként! A fa alatt a gyerekeknek felolvasva biztosan emlékezetes lesz!

És most, hogy kisimultak az idegeim, jöhet egy újabb Jodi Picoult-könyv! :)

Oldalszám: 103

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése