2012. október 28., vasárnap

Miss Miranda Cheever titkos naplója

Julia Quinn:
Miss Miranda Cheever
titkos naplója
(Bevelstoke 1.)
Két dologra jöttem rá a könyv kapcsán:

1.) ha egy könyv sokáig várakozik a polcomon, és közben legalább kétszer-háromszor átéli a "leveszem, megnézem, most még sincs hangulatom ehhez" fázisokat, majd végre valahára mégis sorra kerül, na, az a könyv aztán tutira letaglóz, és aktuális kedvenccé lép elő! :)

2.) kifejezetten káros a pénztárcámra nézve, ha sorozatok első részeit happolom a Rukkolán, mert ilyenkor mindig az van, hogy jól beléjük szeretek, nem bírom kivárni, hogy a további részeknél is rám kerüljön a sor, és végül annak ellenére vásárolok, hogy itthon 40-50 olvasásra váró könyv figyel a polcon. :)

És akkor magáról a könyvről is...

1810. március 2.
Ma szerelmes lettem.

Adott egy lány, aki tízéves kora óta bálványoz egy férfit, és minden vágya, hogy egyszer a felesége lehessen, valamint egy férfi, akinek esze ágában sincs házasodni. Ja, és persze adott az 1800-as évek eleje, amikor az erkölcs és jó hírnév még szent és sérthetetlen volt, mégis sok-sok huncut dolog történt! :)

A regény főszereplője Miranda, akinek legjobb barátnője, Olivia folyton azon mesterkedik, hogy összehozza őt ikertestvérével, Winstonnal, mert legnagyobb álma, hogy barátnője is a családhoz tartozzon. Olivia még csak nem is sejti, hogy Miranda terve is ugyanez, azzal az aprócska eltéréssel, hogy az ő álmaiban nem Winston, hanem Olivia másik bátyja, Turner szerepel.

Miranda, aki bár nem volt csúnya, de szépnek sem tartották soha, valamilyen különös oknál fogva már tízéves korában felkeltette Turner figyelmét. Turner azonban ekkor már felnőtt férfi volt, a szerelem fel sem merülhetett a gondolataiban Miranda iránt, egyszerűen csak egy különleges fiatal lánynak tartotta őt. Miranda számára hosszú évekig csak a viszonzatlan epekedés maradt. Turner megházasodott, de néhány évvel később meg is özvegyült; elhunyt felesége halála előtt olyannyira megkeserítette az életét, hogy újabb házasságra még csak gondolni sem akart.

Agglegény-élettel kapcsolatos számításait Miranda jelenléte húzta át; a lány ekkora már Turner számára rendkívül vonzó nővé érett. Miranda továbbra is olthatatlan szerelmet érzett a férfi iránt, Turner azonban úgy érezte, többé már nem lesz képes szeretni, ezért igyekezett távolságtartó maradni a lánnyal szemben. Vajon melyikük igyekezetét koronázza majd siker? Esetleg Oliviáét, és végül mégis Winston lesz a befutó?

Szívmelengető és szenvedélyes olvasmány, magával ragadó kirándulás az 1800-as évek különleges világába. Ha te is szereted a korszakot, ezt a könyvet is imádni fogod! Csak nőknek! :)

Oldalszám: 399

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése