2013. január 3., csütörtök

Ne felejts!

Mary Higgins Clark:
Ne felejts!
A 2013-as évet egy jó kis krimivel kezdtem. Nem a legfrissebb könyv, de annál jobban esett olvasni. Kellemesen borzongató volt, végig fenntartotta a feszültséget, és még a jófiú/rosszfiú szerepekkel is egész ügyesen átvert, mert bár sejtettem egy végkifejletet, végül kiderült, hogy nem nagyon találtam el. Márpedig egy kriminél ez nem hátrány! :)

Adam Nichols és felesége, Menley egy autóbalesetben elveszíti kisfiát. Menley nem igazán tudja feldolgozni a történteket, gyakran rohamok és szörnyű emlékképek kínozzák, házasságuk már-már egy hajszálon múlik, amikor Menley megtudja, hogy kisbabát vár. Kislányuk, Hanna születése után három hónappal úgy döntenek, kivesznek egy házat nyárra Cape Cod-ban, hogy elszabaduljanak New York-ból.

Választásuk a tágas és előkelő "Ne felejts!" házra esik. Az 1700-as évek elején épült házat mondák és rejtélyek sokasága, köztük egy háromszáz éves tragédia emléke is övezi. Menley-nek munkájába vág, és egyébként is érdekesnek találja a házat, ezért nyomozni kezd a rejtélyekkel kapcsolatban. Munkáját nehezíti, hogy a gyönyörű fürdőváros és a patinás ház nemhogy elfeledtetné, de mintha még jobban felerősítené és még nyomasztóbbá tenné a rohamokat elvesztett fiával kapcsolatban. Házasságuk ismét kezd rosszabbá fordulni.

Adam szeretne több időt tölteni feleségével, de ügyvédként éppen egy fontos ügyön dolgozik: a városban élő Scott Covey felesége mindössze három hónapnyi házasság után meghalt búvárkodás közben. Az eset nemcsak sajnálatos, de rendkívül gyanús is, ugyanis Scott felesége nem kevesebb, mint ötmillió dollár vagyonnal rendelkezett.

Adam-et teljesen lefoglalja ügyfele védelmének előkészítése, és közben észre sem veszi, hogy Menley-t lassan felemészti és tönkreteszi a ház, amelyben élnek. Phoebe Sprague professzorasszony évekkel korábban szintén kutatást végzett a "Ne felejts!" házzal kapcsolatban, és most kétségbeesetten próbálná közölni Menley-vel, hogy az életét veszély fenyegeti... de minden alkalommal, amikor ezt közölni szeretné, a súlyos Alzheimer-kór újra és újra sötét leplet borít elméjére. Mindeközben Scott Covey feleségének balesete sem tűnik már olyan egyszerű esetnek...

Jó kis borzongatós lélektani thriller ez, igazán jólesett olvasni! Különösen tetszett, hogy két szálon is, az 1700-as években, és a jelenben is egy-egy rejtély megoldásán dolgoznak a szereplők. Egy tipp: különösen jót tesz a könyvnek az éjszakai olvasás! :)

Mindenkinek szívből ajánlom, szerintem könyvtárból is könnyen hozzáférhető lehet a könyv!

Kiadó: Magyar Könyvklub
Kiadás éve: 1996
Eredeti címe: Remember Me (1994)
Forrás: rukkola.hu
Oldalszám: 256

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése