2013. március 18., hétfő

Perfect Chemistry - Tökéletes kémia

Simone Elkeles:
Perfect Chemistry -
Tökéletes kémia
A recept:
Vegyünk egy találomra kiválasztott amerikai tinifilmet (pomponlányok mindenképpen legyenek benne!), adjunk hozzá három evőkanálnyi Rómeó és Júliát, egy csipetnyi Grease-t, és ízlés szerint Dirty Dancing-et. A hozzávalókat turmixoljuk össze, bolondítsuk meg egy jó adag chili-szósszal, majd a kapott masszát zuttyantsuk történetünk főszereplőire!

A lány:
Brittany Ellis szőke, kék szemű, csinos lány. Chicago északi részén élő, gazdag családból származik. Ő a pomponlányok vezetője. Ha még nem irigykednének rá elegen, elárulom, hogy focicsapat kapitányával, az iskola szívtiprójával jár.

A fiú:
Alejandro Fuentes (azaz Alex) Chicago déli külvárosában, a szegénynegyedben él Mexikóból származó családjával. Alex tipikus rosszfiú. Akár az iskolában, akár azon kívül történik valami, mindig ő az első, akit elővesznek. Fekete haját általában kendő takarja, melyet meglátva mindenki hátrál egy lépést, a rajta lévő jelkép ugyanis egy mexikói bűnbanda, a Latin Vér jele.

Mindez azonban csak a felszín. Mind Brittany, mind Alex álarcot hord, és másnak láttatja magát, mint amilyen valójában. Brittany álarca mögött egy kemény, de jó szívű lány lakozik, irigylésre méltó otthonuk pedig egy testileg és szellemileg visszamaradott testvért, egy idegbeteg anyát, és egy folyton úton lévő apát rejt. A mexikói fiú pedig valójában okos és kedves, de ezt, és életcéljait szigorú és kegyetlen jellemvonásokkal próbálja álcázni.

Amikor az utolsó tanév első kémiaóráján kiderül, hogy év végéig egy tanulópárt alkotnak, elszabadul a pokol, ugyanis eszük ágában sincs együtt dolgozni. A tanárnő azonban nem enyhül, így a két fiatal kénytelen megbarátkozni a gondolattal, hogy mostantól egymásra vannak utalva. Alex hirtelen felindulásból fogadást köt egy haverjával, hogy két hónapon belül ágyba viszi Brittany-t, azonban hamar világossá válik számára, hogy a lány bizony nem olyan értéktelen fruska, mint gondolta.

Mire észbekapnak, már fülig szerelmesek egymásba, innentől kezdve pedig már nem az a gond, hogy együtt kell lenniük, hanem az, hogy mind a szülők, mind a banda helyteleníti a kapcsolatukat.

"Brittanynek igaza van. Nem tartozom ide. De nem számít, mert bár én nem tartozom ide, ő itt van, és én ott akarok lenni, ahol ő van."

Egyszerűen imádtam ezt a könyvet. Klisék tömegére épül, gyakorlatilag minden egyes mozzanatát láttuk már bugyuta amerikai filmekben, valahogy mégis más volt. Végig izzott, lángolt, és sohasem hagyott unatkozni. Tetszett, hogy fejezetenként cserélődik a történet szemszöge, a páratlan fejezeteket Brittany, a páros fejezeteket Alex gondolatain át követhetjük. Illetve nekem nagyon tetszett, hogy sok helyen spanyol szavakkal volt tarkítva a leírás, bár kicsit kényelmetlen volt folyton a könyv végére lapozni.

Éééééssss, ami a legjobban tetszik, hogy nem egyedülálló a regény, hanem egy trilógiáról van szó, amelynek a második része már itt is lapul a polcomon! :)

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2012
Eredeti címe: Perfect Chemistry (2008)
Forrás: könyvtár
Oldalszám: 412

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése