2013. április 18., csütörtök

A vikomt, aki engem szeretett

Julia Quinn:
A vikomt, aki engem szeretett
(Bridgerton család #2)
A Bridgerton család sorozatban nyolc testvér szerelmi életének alakulását ismerhetjük meg, minden kötetben egy újabb testvér a főszereplő. A második rész Anthony Bridgerton történetét meséli el.

Még alig kezdődött el az 1814-es londoni báli szezon, de máris egyértelmű, hogy az idei év legnagyobb szenzációja Anthony Bridgerton, aki többéves agglegény lét után végre úgy döntött, házasságra adja a fejét.

Az eladósorban lévő lányok epekednek a jóképű - és nem mellesleg vikomti rangot viselő - Anthony után, ő azonban már választott: úgy döntött, a szezon szépségét, a kecses, mézszőke hajú, elbűvölő Edwina Sheffield kisasszonyt szeretné feleségül venni. Anthony nem sokáig időzött a döntéssel: apja korai halála miatt úgy érzi,  ő maga is fiatalon fog meghalni, ezért nem áll szándékában szerelemből házasodni, a lényeg mindössze annyi, hogy felesége szép és csinos legyen, valamint fiú örököst szüljön neki, akire továbbörökítheti a vikomti címet.

Anthony azonban nem számít arra, hogy az alig 17 éves lány mindenben, így a férjválasztás kérdésében is kikéri nővére, Kate véleményét, és meg is fogadja a tanácsait. Kate már 21 éves, de még hajadon. Közel sem olyan feltűnő jelenség, mint Edwina, ráadásul kissé karótnyelt leányzó, nem az a könnyen megpuhítható fajta. Kate hallani sem akar róla, hogy Anthony feleségül vegye a húgát, hiszen a férfi a legmegátalkodottabb élvhajhász hírében áll, és a lánynak esze ágában sincs hagyni, hogy egy ilyen férfi bármilyen kapcsolatba kerüljön az ő ártatlan kishúgával.

Anthony-nak sorozatosan meggyűlik a baja a kotnyeleskedő nővérrel, de nem akar új feleségjelöltet keresni, továbbra is Edwinát szándékozik feleségül venni. A heves csatározások közepette azonban hirtelen új fordulatot vesznek az események, amikor Kate és Anthony észreveszik, hogy már nem ellenségként tekintenek egymásra...


"A férfiak ellentmondásos teremtmények. Szívük és fejük sosincs összhangban."


Természetesen ez a rész is bővelkedik humoros és romantikus jelenetekben. Anthony haláltól való félelmét kicsit eltúlzottnak éreztem, de a történet bőven kárpótolt ezért! A viharban játszódó jelenetek voltak a kedvenceim!

Kiadó: GABO Kiadó
Kiadás éve: 2010
Eredeti címe: The Viscount Who Loved Me (2000)
Forrás: vatera.hu
Oldalszám: 399

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése