2013. április 16., kedd

Édes élet

Sarah Addison Allen:
Édes élet


Sarah Addison Allen rendkívül tehetséges abban, hogy abszurd alapötletek köré építsen fel egy történetet. Első regénye, a hazánkban is rendkívül nagy sikernek örvendő A csodálatos Waverley-kert legemlékezetesebb szereplője kétségtelenül a gyümölcsöket dobáló, jövőt megmutató almafa volt. Létezik ennél furcsább alapötlet?

Sarah kincsestárában mindenképp. Az Édes élet főszereplője Josey, aki 27 évesen még mindig zsarnok anyjával él. Ők ketten szöges ellentétei egymásnak. Anyja igazi szépség volt a maga idejében, de még ma is figyelemre méltóan csinos. Vele ellentétben Josey előnytelen alkatú, testét legszívesebben bő pulóverekbe burkolja, kedvenc elfoglaltsága pedig az, hogy elbújik a gardróbszekrényébe, és az ott elrejtett óriási édességkészletéből falatozik.

Josey kedvenc évszaka a tél, amikor felveheti meleg pulóvereit. A hűvös idő beköszönte ezúttal azonban egy furcsa látogatóval is jár. Egy reggel, amikor Josey épp készül felvenni kedvenc piros kardigánját, meglepve tapasztalja, hogy valaki beköltözött a gardróbszekrényébe. Della Lee, a goromba pincérnő megzsarolja Josey-t, hogy beszámol az ő kis titkos készletéről, ezért Josey kénytelen beleegyezni, hogy a nő a szekrényben maradjon. Della Lee felbukkanásával egyidejűleg Josey életében óriási változások köszöntenek be: kinyílik előtte a világ, végre valahára sikerül barátokat szereznie, és még a szerelem is megjelenik az életében.

Természetesen minden okkal történik, hiszen akárhogy is nézzük, hétköznapi emberek nem költöznek be csak úgy vadidegenek szekrényébe. Della Lee titkokat őriz, melyeket Josey-nak meg kell tudnia. A kérdés csak az, hogy el tudja-e őket fogadni?


"Könnyű megharagudni arra, aki arra kényszerít, hogy másképp lássuk a dolgokat."


Tudom, sokszor említettem már hasonlót, de úgy tűnik, újabb kedvenc könyvem született. Nem tudtam, mit várjak tőle, mert A csodálatos Waverley-kert annyira tetszett, hogy amikor megjelent az Édes élet, a fülszöveg elolvasása nélkül tettem a kívánságlistámra, és ugyanígy hoztam haza a könyvtárból is. Már arról a könyvről is szuperlatívuszokban beszéltem, de az Édes élet még jobban elvarázsolt. Teljesen levett a lábamról! Már a fejezetcímekkel megnyert a könyv, ugyanis ilyenek szerepelnek benne, hogy cukorgyöngy, csokigolyó, pehelycukorka! :)

De a legeslegjobb dolog az egészben Chloe képessége volt! Valahányszor szüksége van egy könyvre, az csak úgy a semmiből előbukkan nála. Szórakoztató könyvek kerülnek elő, amikor unatkozik, önsegítő könyvek, amikor tanácstalan. Gyerekkorában kezdődött, azóta egész könyvtára gyűlt már össze, pedig ő maga soha nem vásárolt könyvet. Magam és a pénztárcám nevében mondom: ilyet szeretnék én is! :)


Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2012
Eredeti címe: The Sugar Queen (2008)
Forrás: könyvtár
Oldalszám: 295

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése