2014. május 11., vasárnap

Itt jönnek a csajok


A Yorkshire puding Klub és a Tavaszi affér után újabb Milly Johnson-regénnyel jelentkezem. Első pillantásra kicsit megrémített a több, mint 600 oldal, mert bár nincs bajom a hosszú regényekkel, ritka, hogy egy egyszerű romantikus történet ilyen hosszúra sikeredjen anélkül, hogy unalmassá válna. Most, hogy túl vagyok rajta, azt kell mondanom, a három Milly Johnson-könyv közül ezt élveztem eddig a legjobban, és sajnálom, hogy nem volt hosszabb. :)

Ven, Roz, Olive és Frankie elválaszthatatlan barátnők voltak az iskolában, és imádtak a jövőről fantáziálni. A csodás férjek, gazdagság és irigylésre méltó állások mellett a legnagyobb vágyuk az volt, hogy negyvenéves korukban együtt nyaralhassanak egy álomhajón.

A négy lány felnőtt, és megtapasztalta, hogy az élet nem fenékig tejföl. Olive csak onnan ismeri a luxust, hogy gazdagokhoz jár takarítani, hogy aztán holtfáradtan hazaesve még kiszolgálhassa munkanélküli férjét és parancsolgató anyósát. Roz tökéletes párkapcsolatban élhetne, ha ki tudná mutatni szeretetét kedvese iránt, azonban rosszul sikerült első házassága túlságosan mély nyomokat hagyott benne, így mostani párjához, Manushoz fűződő viszonya kimért és hideg. Ven egy éven belül elvesztette szüleit, férjét, állását és lakását, Frankie pedig egy rossz döntés miatt egy ideje már nem szerves része a régi négyesnek. A negyven éves kor elképesztő sebességgel közeleg, de úgy tűnik, a régi álom elérhetetlen marad...

Egy szép napon Ven riadóztatja a régi csapatot, hogy közölje velük, luxus hajóutazást nyert négy főre. A lányok kapva kapnak az alkalmon, hiszen mindent a szervezők fizetnek helyettük. A fényűző út mindannyiukra ráfér; nemcsak a pihenés miatt, de lelki gyógyírként is szolgál az elmúlt évek gondjaira. Ám azt egyikük sem sejti, hogy a hajóútról nem az a négy lány fog hazatérni, akik elindultak; a 16 tengeren töltött nap mindannyiukat megváltoztatja.


A hajó nyújtotta luxuson kívül az útvonal állomásait is részletesen megismerhetjük, így Malaga, Korfu, Velence, Dubrovnik, Korčula, Kefalónia és Gibraltár gyönyörű tájain kalandozhatunk. A regény rengeteg romantikus, vicces, kedves jelenettől lesz teljes, és persze a végén megkapjuk a várva várt happy endet is. :)

Nem is szeretnék túl sokat hozzátenni, hiszen a könyv befejeztével csak egyetlen kérdés maradt bennem megválaszolatlanul: hogyan fogok összeszedni egy luxus hajóutazásra valót???

Milly Johnson Barnsley-ban született és nőtt fel; két fiával és két macskájával ma is itt él. Színésznőnek, tanárnak és könyvelőnek is tanult, majd változatos adminisztratív munkákat látott el. 1997-ben elvesztette állását, és a megélhetésért üdvözlőlapok írásába kezdett, ma viszont már nemzetközileg is ismert írónő. Első regénye 2007-ben jelent meg.


Kiadó: Ulpius-ház Könyvkiadó
Kiadás éve: 2013
Eredeti címe: Here Come the Girls (2011)
Forrás: könyvtár
Oldalszám: 614

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése