2014. november 28., péntek

Milly Johnson: Madarak és méhek

A történetről röviden

Stevie Honeywell boldog és sikeres háziasszony: közkedvelt romantikus regényeket ír, emellett éppen az esküvőjére készül. A rózsaszín vattacukor azonban egy szempillantás alatt összeesik, amikor vőlegénye, Matthew a nagy nap előtt alig pár héttel lemondja az esküvőt, kirúgja Stevie-t a házból és Stevie legjobb barátnőjével, Joanna MacLeannel költözik össze. Jo elhagyott párja, Adam azonban mindenáron vissza szeretné hódítani szerelmét, ezért az a briliáns ötlete támad, hogy ő és Stevie tegyenek úgy, mintha összejöttek volna, így a két elkóborolt bárányka féltékeny lesz és visszatér hozzájuk. A terv azonban sok meglepetést tartogat számukra...
"Adam MacLean látogatására várni rosszabb volt, mintha igazi randija lett volna. Egy igazi randin legalább olyasvalakivel töltöd az estét, akinek nagy eséllyel tetszel, nem pedig olyasvalakivel, aki ég a vágytól, hogy megkritizáljon, és pontokat szerezzen veled szemben."
Véleményem a könyvről

Milly Johnson sziporkázó stílusát már rég megszerettem, és bár kapásból hozzáteszem, hogy a Madarak és méhek tűnik az eddigi leggyengébb alkotásának, ezen is nagyon jól szórakoztam. A párcserés alapötlet hollywoodi klisének tűnik, a kivitelezés azonban jól sikerült. Ha a történethez hozzáadjuk, hogy Stevie egy 150 centis tűzrőlpattant nő, Adam pedig egy nagydarab konditerem-tulajdonos, akinek kissé kilóg a kapanyél a szájából, akkor garantált, hogy helyenként potyogni fog a könny a szemünkből olvasás közben.
"Nem, te nem vagy fogható senkihez, Stevie Pollen, Poszméh, Nektár vagy mi a neved!"
Az írónő többi könyvével ellentétben ennél a regénynél úgy éreztem, hogy nagyon lassan indul be a cselekmény, 100-120 oldal kellett, hogy igazán belerázódjak. Igaz, hogy utána már nagyon élveztem, de az elején kétséges volt, hogy sikerül-e megbarátkoznom a történettel.

Túl sok dolgot nem is tudok róla írni, sajnos a felejthető kategóriába tartozik a regény, bár olvasás közben ez még nem feltétlenül derül ki, de miután letettem, nem is foglalkoztatott tovább egy percig sem. Képes szórakoztatni és ellazítani, de már most, pár nappal az olvasása után sem maradt bennem túl sok nyom. Nyaralás, utazás, betegség idejére javaslom, kikapcsolódáshoz tökéletes.

Ízelítő a könyv külföldi borítóiból


Könyvajánló hasonló témában/stílusban
(beszámolóimat a képekre kattintva éred el)


A könyv adatai
Kiadó: Ulpius-ház Könyvkiadó
Kiadás éve: 2013
Eredeti címe: The Birds and the Bees (2008)
Forrás: csere
Oldalszám: 430

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése