2013. február 17., vasárnap

A Szent Johanna gimi 3. - Egyedül

Leiner Laura:
A Szent Johanna gimi 3.
Egyedül

Túl vagyunk a gimnázium első évén, csapjunk bele a másodikba! Ebben a kötetben a 10.b. első félévének mindennapjairól olvashatunk. Ebben az évben Reni, Arnold és Virág triumvirátusa széthullani látszik. Arnold Franciaországba utazik, de visszatértével sem zökken vissza az élet a régi kerékvágásba. Virág pedig abszolút elveszett; új fiú érkezik az iskolába, aki már az első napokban csöpögőssé olvasztja az ő kis emós szívét...

Reni magányosan tölti iskolai napjait, úgy érzi, visszautazott az időben, és ismét barátok nélkül kell élnie. Ráadásul Edina előző félévi hiábavaló nyomulása után Corteznek idén tényleg van barátnője, úgyhogy most már jogos a sopánkodás...

Reni nyűglődése ellenére nekem ez a rész jobban tetszett, mint a második, valószínűleg Kinga egyre több és hangsúlyosabb szerepe miatt. Még mindig nem tudom eldönteni, hogy vajon negatív vagy pozitív karakter akar-e lenni, de nekem szimpatikus.

Szokásához híven a könyv utolsó 50 oldala igencsak izgalmas eseményeket és fordulatokat tartogat, már az volt az érzésem, hogy pár hetet pihenek a következő rész előtt, de ilyen lezárás után ezt lehetetlen megtenni, hamarosan meg is szerzem a következő köteteket. :)

Ami tetszett:
- Kinga az előző résznél is több szerepet kapott, hurrá! :)
- szilveszteri buli és következményei: körömrágós, izgalmas...

Ami nem tetszett:
- Reni anyjának főzőtudománya: most komolyan, ennek a nőnek ízlelőbimbó-sorvadása van? Mindenki utálja, amit főz, ő maga hogy tudja megenni?
- Reni és a rajzórák: egy kitűnő tanulónak fogalma sincs róla, mit lehet papírra vetni, ha a téma a "szeptember"?
- "no comment" - tudom, hogy Reni angolból is halmozottan hátrányos helyzetű, de magyarázza már meg nekem valaki, hogy ha már egyszer leírt egy fél oldalt egy témáról, miért írja a végére, hogy "no comment"?

Akárhogy is, ide nekem a negyedik részt is! :)

Kiadó: Ciceró Könyvstúdió
Kiadás éve: 2010
Forrás: Első Könyvsiker Kölcsönző
Oldalszám: 457

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése