2014. augusztus 25., hétfő

Susan Mallery: Citrom és osztriga (Buchanan testvérek #1)

A történetről röviden

Cal Buchanan az Öreg Halász étterem tulajdonosa. A hely felvirágoztatása érdekében egy igazán zseniális séfre van szüksége. Penny éppen ilyen, ráadásul jól is jönne számára egy új állás, úgyhogy minden együtt van ahhoz, hogy egymásra találjanak. A bökkenő csak annyi, hogy Penny Cal volt felesége, aki ráadásul gyereket vár, amit az állásinterjú során „elfelejt” megemlíteni...
"Egy csekélyebb rész valami nagyobból többet ér, mint sok a semmiből."
Véleményem a könyvről

Ó, azok a fránya előítéletek! Azokkal le kellene már végre számolnom könyv-fronton! Ez ugyanis egyrészt a Harlequin Kiadó műve, akkor nyilván a Romana és Júlia regények színvonalát hozza, másrészt gasztronómiai témájú (olyat én biz’ nem olvasok), végül pedig a moly-címkéi között ott díszeleg az is, hogy „erotikus”, ez meg pláne nem az én stílusom könyvekben.
Ezek után hogyhogy mégis írok erről a könyvről? Úgy, hogy elolvastam. És meg kell követnem magam, mert ráadásul nemcsak elolvastam, de kifejezetten tetszett is. Nem egy irodalmi műremek, sőt, valójában egyszerű, mint egy faék, de végül is nyár van, ki akarja ilyenkor mélyenszántó gondolatokkal bombázni a kánikulától forrásban lévő agyát?

A történet gördülékeny és szerethető, a karakterek egy kivételével nagyon szimpatikusak, az egyetlen negatív karakter pedig kiválóan fűszerezi a történetet. Az erotikus vonal szerencsére nem túl hangsúlyos, igazából én nem is adtam volna neki ilyen címkét, a regény összességében romantikus és humoros. Igazi strandregény, tökéletes kikapcsolódás, és ami a legjobb hír, hogy ha megszereted, további három rész vár még rád a Buchanan testvérek történetéből!

Ízelítő a könyv külföldi borítóiból








Könyvajánló hasonló témában/stílusban
(beszámolóimat a képekre kattintva éred el)


A könyv adatai

Kiadó: Harlequin
Kiadás éve: 2012
Eredeti címe: Delicious (2006)
Forrás: könyvtár
Oldalszám: 368

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése